GALATA KULESİNE 50 m MESAFEDE TİCARİ İMARLI İSKANLI FIRSAT BİNA

Satılık Komple Bina İş Yeri 49,000,000 TL 550 m² / (Net) 500 m² Oda / Bölme: 6

İstanbul / Beyoğlu / Arapcami / Bereketzade Mah.

Ref.No: 483792 / İlan No: f-752574-299
Son Güncelleme: 06/09/2022

Ana Bilgi

Oda / Bölme6
Yapının DurumuIkinci El
Kullanım DurumuBoş
IsıtmaKombi
Yakıt TipiDoğalgaz
İnşa Yılı1991
Aidat0 TL
Krediye UygunEvet

 
 

Galata, Osmanlı zamanından günümüze dek hep eğlenceli, hareketli, renkli bir semt olmuştur. Bu durumda, hem semtin konumunun hem de burada yaşayan insanların çeşitliliğinin payı bulunur. Farklı dinlerden, farklı mezheplerden birçok insan uyum içinde yaşayarak Galata’nın güzelliğine güzellik katmıştır.

Galata’nın eğlenceli ve hareketli bir semt olmasının bir diğer sebebi de büyük limanlara ev sahipliği yapmasıdır. Bu limanlara yanaşan gemiler, yolcuları ve mürettebatları semte hareket katar. Tarih boyunca Galata’nın büyük yangınlar atlatmasının sebebinin de bu limanlara yanaşan gemilerin taşıdığı yanıcı yükler olabileceği düşünülür. Günümüzde ise Karaköy Limanı’na sadece büyük yolcu gemileri yanaşır.

Galata isminin anlamı konusunda birçok rivayet bulunur. En sık telaffuz edilen söylentilerden biri “Gala” kelimesinin Rumca’da süt anlamına geldiği ve Galata’da birçok süthane olduğu için semte bu ismin verildiğidir. Bir diğer söylentiye göre, Galata ismi deniz kenarına dek uzanan dik yokuşları yüzünden bu semte uygun görülmüştür ve “denize inen yol” anlamına gelmektedir.

Birçok hikâyeye konu olan Galata’nın en tepesinde Galata Kulesi bulunur. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin kuleden Üsküdar’a dek uçmasıyla ününe ün katan Galata Köprüsü’nün 500’lü yıllarda inşa edildiği düşünülmektedir. İstanbul’un ihtişamlı manzarasını izlemek için en uygun noktalardan biri olan Galata Kulesi’ni günümüzdeki görüntüsüne 1348 senesinde Cenevizliler kavuşturmuştur.

Gayrimenkulumuz Galata Kulesi'ne komşu tarihi dokusu ve popüler gastronomi ve konaklama noktaları ile en yaşayan sokaklarından olan Tatar

Beyi sokakta yer almaktadır.

Binamızın girişinde yer alan asma katlı dükkanımız binamıza ekstra değer katmaktadır.

Tadilat ihitiyacı bulunan binamız mevcutta Bodrum+Zemin+Asma Kat ve 3 Normal Kattan oluşmaktadır.

Yer aldığı sokakta imar hakkı bulunan 2 parselden birinde yer almaktadır.

Tek Yetkili olduğumuz portfoyümüz tüm meslektaşlarımıza açıktır.

Detaylı bilgi ve randevu için arayabilirsiniz......
Detaylar ve alternatifler için arayınız.
Optimum Gayrimenkul Danışmanlığı
Yücel CİDDİ
0532 264 78 52




Bu ilan Emlak Asistanım CRM Programı tarafından otomatik entegre edilmiştir.

Bina

Asansör
Hidrofor
Kapıcı

İstanbul / Beyoğlu / Arapcami / Bereketzade Mah.

GALATA KULESİNE 50 m MESAFEDE TİCARİ İMARLI İSKANLI FIRSAT BİNA / Yorumlar

Yücel Ciddi
Şirket Yetkilisi
Optimum Gayrimenkul
Serçe Sokak No:4 Karaköy Beyoğlu İstanbul
Beyoğlu
34425 İstanbul
+90 212-252 35 69

İlanın Yayınlandığı Siteler

optimumgayrimenkul.com Satılık İş Yeri Komple Bina GALATA KULESİNE 50 m MESAFEDE TİCARİ İMARLI İSKANLI FIRSAT BİNA İstanbul Beyoğlu Arapcami Bereketzade Mah. 49,000,000 TL optimumgayrimenkul.com,,galata,kulesine,50,m,mesafede,ticari,imarli,iskanli,firsat,bina,istanbul,beyoglu,arapcami,bereketzade,mah,is,yeri,komple,bina,satilik, optimumgayrimenkul.com GALATA KULESİNE 50 m MESAFEDE TİCARİ İMARLI İSKANLI FIRSAT BİNA İstanbul Beyoğlu Arapcami Bereketzade Mah. İş Yeri Komple Bina Satılık